Nuphar’s 2012
Home Nieuws Blog Over ons De Barbet Alba Lotus Cait Tux Verzorging Pups Links Nieuws Ouder nieuws
3 januari 2013 Op 22 december hebben we een eerste nestwandeling van de Nuphar’s A-H pups gehad. 6 van de 8 pups waren aanwezig en iedereen, pups en eigenaren, hebben genoten van een wandeling en een maaltijd bij ons thuis. We hopen snel weer een wandeling te houden.  
17 april 2013 Tijdens de show in Maubeuge, Frankrijk, hebben Alba en Lotus zich goed laten zien aan de aanwezige keurmeesters.                                                  Lotus werd 2e Beste Jeugdhonden van de dag en Alba won de Rasgroep!  
2 februari 2013 Nu we de eerste show van het jaar weer gehad hebben, voor Lotus in dit geval, heb ik de pagina van Lotus bijgewerkt. De showuitslagen en keurverslagen zijn up to date. We krijgen ook regelmatig nieuwe foto’s van de pups, die dan aan hun eigen fotoalbum op Facebook toegevoegd worden. Zie voor de links hun eigen pagina’s. We genieten er erg van om alle leuke verhalen te horen. De meeste pups hebben we al meerdere keren weer teruggezien en ook dat is geweldig. Ze ontwikkelen zich allemaal goed. Nu ze 8 maanden zijn, hebben ze hun volwassen grootte wel ongeveer bereikt en we zijn blij te zien dat ze allemaal een mooie, niet te grote, maat hebben bereikt. De dames zitten aan de onderkant van de huidige standaard, de heren eveneens. Mooie, handige formaten en allemaal zijn ze mooi in verhouding. Natuurlijk nog lekkere slungels, zoals bij hun leeftijd past. Omdat we tot nu toe erg tevreden zijn over dit nest, hopen we met Alba een tweede nest te fokken. Ze is goed hersteld van het eerste nest, ze was een goede moeder en heeft genoten van haar pupjes. Als alles volgens plan verloopt en alle ‘mitsen en maren’ gaan zoals gehoopt, plannen we de dekking voor aankomende herfst. De pups van het A tot H-nest zijn dan bijna 1,5 jaar oud. De zoektocht naar een 2e Mr. Perfect is nog gaande.  Wij zoeken voor dit nest iemand om gezamenlijk een reu mee aan te houden.  Zie ook de pagina Pups.
20 augustus 2013 Inmiddels zijn we alweer meer dan een week terug uit Frankrijk, waar Alba en Lotus tijdens de Nationale d’Elevage (de Franse Clubshow) zijn geshowd. De show werd gekeurd door de heer Jean Jacques Dupas, een gewaardeerd keurmeester die als rasspecialist geldt. Lotus is Beste Jeugdhond van het Ras geworden met een zeer lovend verslag. Maar Alba stal die dag - bijna letterlijk - de show: zij werd Best Of Breed, wat haar een jaar lang de Georgii Challenge Trofee opleverde, en ook nog eens Best In Specialty Show! Het is al een flinke tijd geleden dat een Barbet BISS won tijdens de Franse Nationale d’Elevage, een prestatie om extra trots op te zijn dus. Een uitgebreid verslag van het weekend en de keurverslagen staan uiteraard op het blog. Na de show hebben we nog een paar dagen vakantie gevierd.    
21 augustus 2013 We hebben de pagina met de Nestplanning bijgewerkt! Voor Alba’s tweede en laatste nest, is Claude uitverkoren tot Prince Charming ;-) !                                                                                                         
30 oktober 2013 Tijdens een stormachtig weekend, hebben Alba en Claude elkaar ontmoet. Alba is gedekt, dus we hopen over 4 weken tijdens een echo de dracht te kunnen bevestigen. We hebben veel vertrouwen in deze combinatie en kijken uit naar de pups van deze twee geweldige honden :-). Zie voor meer informatie over deze combinatie de pagina Pups.                                                                                                  
27 november 2013 Gisteren zijn we met Alba voor een echo naar Dierenkliniek Sleeuwijk geweest. Zoals verwacht is Alba drachtig! Het was mooi om de vruchtblaasjes in beeld te zien, ze zagen er goed ontwikkeld uit. We hopen dat de tweede helft van Alba’s dracht verder ook weer goed verloopt en dat er rond 27 december een mooi nest ter wereld komt! Met trots stellen we vast 2 van de pupjes voor ;-).                                                                                         
KIJK OP HET BLOG VOOR MEER NIEUWTJES, FOTO’S, ETC!
8 december 2013 Nu de pups alweer meer dan 18 maanden oud zijn, eindelijk eens een gaatje gevonden voor een nest-wandeling. De meeste pups hebben we tussendoor ook meerdere keren gezien maar met zijn allen is toch wel erg speciaal. Dit keer kon iedereen, dankzij flexibele baasjes, op uiteraard Nessa na. Geweldig om met 7 puppen te kunnen gaan wandelen, ze hebben zich ontzettend goed vermaakt. We zijn trots op deze sociale, vrolijke, vriendelijke honden en heel blij om te horen dat alle baasjes gelukkig zijn met hun viervoeter. Alba heeft, in verband met haar dikker wordende buik, niet mee gewandeld maar in de hal waar we erna gezellig met zijn allen gegeten hebben gewacht met Wouter. Natuurlijk moest ze wel even mee op de foto! Klik HIER voor de blogpost over de wandeling en HIER voor het fotoalbum.